Sony wil de overgang naar de volgende PlayStation zo soepel mogelijk maken

Sony wil de overgang naar de volgende PlayStation zo soepel mogelijk maken

0

Laat een vloeiende overgang naar de volgende PlayStation-console toe. Dit lijkt een van Sony’s belangrijkste doelen voor de komende jaren te zijn. Het feit dat Sony onlangs heeft aangekondigd dat de PS5 achterwaarts compatibel zal zijn, bewijst dit. En verdere bevestiging door woorden van Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, tijdens een interview met CNET.

Ryan zei dat Sony van plan is om spelers de kans te bieden om op hun PS4 te spelen, en ermee door te gaan op PS5 als ze besluiten de overstap te maken, door “cross-generationeel spelen” toe te staan. Uiteindelijk maakt het niet uit of iemand speelt op de huidige of op de volgende generatie PlayStation. Alle spelers kunnen samen spelen.

Ryan zei:

“Of het nu om compatibiliteit met eerdere versies gaat of om de mogelijkheid om generaties dwars te spelen, we kunnen die community overzetten naar next-gen,”

En voegde toe:

“Het zal geen binaire keuze zijn of je op PlayStation 4 of next-gen moet zijn om je vriendschap voort te zetten.”


Source: www.playstation.com

Sony heeft bijna 100 miljoen PS4-consoles verkocht. Over de huidige gebruikersbasis van PlayStation, Ryan zei dat er momenteel 94 miljoen actieve spelers zijn, waaronder 36 miljoen abonnees voor Sony’s $ 10 per maand PlayStation Plus.

“De community is nog nooit zo groot geweest en het is nog nooit zo geëngageerd geweest,” “Veel mensen die we in 2013 hebben binnengehaald, zijn nog steeds bij ons. En de hoeveelheid tijd en geld die ze in het platform investeren is erg nederig. “

Koop je de PlayStation 5 bij de lancering? Of blijf je spelen op de PlayStation 4 en profiteer je van het mogelijke cross-generationele spel? Laat het ons weten in de comments hieronder!

 

Gebaseerd op een artikel van: cultureofgaming.com