Rocket League Friends Update komt uit op 19 februari

Rocket League Friends Update komt uit op 19 februari

0

Wilde je ooit Rocket League spelen met je Playstation-bezittende, vriend maar had jij een Xbox? Al snel wordt dat een realiteit. Rocket League-ontwikkelaar Psyonix brengt een update uit waarmee gebruikers van meerdere platforms vrienden kunnen worden, lid kunnen worden van clubs en samen kunnen spelen.

Hoe zal het werken? Om een ​​onderscheid te maken tussen vrienden op je favoriete platform en vrienden aan de overkant, worden vrienden nu opgesplitst in twee lijsten: platformvrienden en RocketID-vrienden. Platformvrienden kunnen met elkaar synchroniseren door gebruik te maken van de ingebouwde online service van het platform, zoals altijd. RocketID-vrienden kunnen echter verbinding maken via een gebruikersnaam en een korte toegangscode, vergelijkbaar met Discord. Typ gewoon de gebruikersnaam van je vriend in en je bent verbonden!

Tot nu toe konden alleen gebruikers op Xbox, PC en Switch samen spelen. Maar vanaf 19 februari ondersteunen Xbox, PlayStation, Switch en PC allemaal de vriendenupdate van Rocket League.

Deze update is de tweede grote hindernis in een lange geschiedenis van PlayStation-exclusiviteit. Sony weigerde de langste keer cross-play of cross-progressie met andere consoles. Vanwege intern beleid heeft Sony Fortnite-spelers op hun console vergrendeld en ervoor gezorgd dat game-ontwikkelaars zoals Bethesda ze openbaar hebben gemaakt. Maar afgelopen november gaf Sony eindelijk toe en gaf Fortnite-gebruikers de mogelijkheid om platformonafhankelijk te spelen, met Rocket League in de aanloop naar toekomstige cross-play-vaardigheid. Welnu, dat tweede deel zal in een paar korte weken plaatsvinden; Sony is echt overgestapt.