Indie Development Leader Damon Baker verlaat Nintendo voor Xbox

Indie Development Leader Damon Baker verlaat Nintendo voor Xbox

0

Als je de Indiescène van Nintendo op de voet volgt, moet je bekend zijn met Damon Baker. In de afgelopen paar jaar is hij gestegen naar de top van de onafhankelijke ontwikkelaarsrelaties van Nintendo, werkt hij met kleine ontwikkelaars en verschijnt hij op meerdere “Nindies” -presentaties. Maar na 12 jaar bij Nintendo is Damon vertrokken naar groenere (letterlijk) weiden.

In een korte tweet verzonden vanmiddag, Damon al snel gezegd dat hij officieel is overgeschakeld naar een hoofd positie op Xbox. Je kunt de volledige tweet hieronder bekijken:

Zijn nieuwe verantwoordelijkheden bij Xbox zullen niet al te veel verschillen van zijn vroegere baan. Volgens zijn LinkedIn, zal Damon verantwoordelijk zijn voor “het evalueren van alle 2de en 3de partij publiceren en onafhankelijke ontwikkelaar (ID @ Xbox) inhoud voor partnerships en kansen met Microsoft Gaming producten & diensten, waaronder: Game Pass, Mixer en cloud gaming services . “Net als zijn decennium bij Nintendo, zal hij kleine game-studio’s werven, maar nu voor Xbox!

Source: Chicago Tribune

Het vertakkingspunt van Microsoft

Damon verplaatst zich in een tijd waarin Microsoft meer dan ooit nieuwe studio’s en projecten pusht. Xbox heeft moeite om deze generatie exclusieve en externe exclusives te finaglen. Microsoft kondigde echter een aantal nieuwe studio’s aan die op de E3 van vorig jaar onder hun uitgeversbasis kwamen te liggen. Deze omvatten Hellblade studio Ninja Theory en State of Decay ontwikkelaar Undead Labs. En natuurlijk was de succesvolle Cuphead uit 2017 een Xbox / PC-exclusief en verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren tussen de twee platformgames. Microsoft heeft een enorme hernieuwde nadruk op exclusieve studio’s en games van derden. Het is alleen maar logisch dat ze een manager hebben aangenomen die bekend staat om zijn werk met externe studio’s.

Handig genoeg heeft Damon niet zo ver te reizen. Zowel het hoofdkantoor van Microsoft als Nintendo of America bevindt zich in Redmond, Washington. Redmond is bezaaid met officiële bedrijfsgebouwen van Microsoft en Xbox-swooshes.

Hoewel het misschien triest is om een ​​van de meest opvallende figuren van Nintendo van kant te laten veranderen, schreeuw dan geen gezangen van ‘verrader!’ Of probeer een hooivork naar hem te gooien. Laten we in plaats daarvan de man een succesvolle carrière toewensen in zijn nieuwe functie. Hij heeft zeker de moeite genomen om het te verdienen.