Er zijn twee nieuwe switchversies, zegt WSJ artikel

Er zijn twee nieuwe switchversies, zegt WSJ artikel

0

Nintendo zal dit jaar naar verluidt een paar nieuwe Switch-hardware uitbrengen. Volgens The Wall Street Journal is Nintendo van plan zijn demografische groep in tweeën te splitsen met een goedkopere en duurdere versie van de Switch.

“Eén versie,” zegt WSJ, “heeft verbeterde functies die gericht zijn op enthousiaste videogamers, hoewel deze niet zo krachtig zal zijn als Sony Corp.’s PlayStation 4 Pro of Xbox One X van Microsoft Corp.” Deze informatie komt van leveranciers van onderdelen en softwareontwikkelaars die met Nintendo werken.

Het andere model zal de tegenovergestelde route volgen. Het zou een “goedkopere optie moeten zijn voor casual gamers die Nintendo ziet als een opvolger van het verouderde draagbare 3DS-apparaat.” Als zodanig zal Nintendo een paar functies van de Switch (zoals joy-con vibratie) verwijderen om minder te gebruiken prijs.

Mensen die met WSJ hebben gepraat, zeggen dat deze nieuwe iteraties “niet alleen vergelijkbare nieuwe versies met hogere of lagere prestaties zijn”. Deze uitspraak wordt overgelaten aan de interpretatie; kan het betekenen dat de nieuwe switches extra functies hebben waardoor het huidige model overbodig wordt? Of zou het meer kunnen lijken op de beperkte exclusieve bibliotheek van de Nieuwe 3DS?

Variëteit trackrecord

De Nintendo-gemeenschap heeft al een tijdje gespeculeerd over de mogelijkheid van Switch-iteraties, en logischerwijs. Nintendo heeft een lange geschiedenis van itereren op hun draagbare systemen. De 3DS-familie van apparaten had bijvoorbeeld meerdere variaties en lagen om uit te kiezen, van de bescheiden 2DS tot de nieuwe 3DS XL. Deze iteraties hebben de verkoop van 3DS meer dan een half decennium na de release van het oorspronkelijke systeem gaande gehouden; het zou alleen maar logisch zijn dat Nintendo het proces voor de Switch zou repliceren.

Vanaf nu is het WSJ niet gelukt om een ​​prijs of naam voor de twee Switch-varianten te bepalen. We kunnen echter niet al te lang wachten op die informatie. WSJ’s bronnen geloven dat Nintendo beide consoles-iteraties op de E3 van dit jaar in juni zal onthullen. Eén bron zei zelfs dat ze beide apparaten misschien een paar maanden later zouden vrijgeven. We zullen gewoon tot juni moeten wachten om het te zien.

Gebaseerd op een artikel van: cultureofgaming.com

Bronnen: The Wall Street Journal, Reddit

Mock-ups gebruikt in miniatuur: Nintendo Life, ResetEra