Xbox Live Komt naar iOS, Android en Switch

Xbox Live Komt naar iOS, Android en Switch

0

Volgens een conferentieschema voor de GDC van dit jaar (Game Developer’s Conference), is Microsoft van plan om hun Xbox Live-gebruikersbasis uit te breiden van 400 miljoen spelapparaten naar bijna 2 miljard. Yowza!

Hoe kunnen ze zoveel gebruikers aan boord van hun dienst krijgen? Via een nieuw platformoverschrijdend plan wil Microsoft Xbox Live integreren in alles van iOS tot Android en Nintendo Switch (helaas, maar niet verwonderlijk, geen PlayStation).

Kijk, je kunt je nu aanmelden bij Minecraft op Nintendo Switch met je Xbox Live-account. Maar met deze nieuwe strategie zou er een nog dieper niveau van Xbox Live-integratie zijn. Je zou in staat zijn om hun games “te kopen, spelen, pauzeren en door te gaan van het ene naar het andere apparaat bovenop het meest betrouwbare sociale netwerk en multiplayer-netwerk ter wereld.”

Dus, in games zoals Warframe of DOOM, kun je je opslagbestanden mogelijk houden waar je ook speelt, of dat nu PC, Xbox of Switch is. En zelfs als je niet op Xbox bent, houdt Xbox Live je voortgang bij en beloont je regelmatig prestaties.

Volgens het GDC-schema gelooft Microsoft dat deze nieuwe platformonafhankelijke aanpak “barrières voor ontwikkelaars wegneemt die willen dat hun community’s zich vrijer kunnen mengen tussen platforms … dit betekent minder werk voor game-ontwikkelaars en meer tijd om zich te concentreren op het plezier maken van games. ”

Barrière Shift

Deze aankondiging is indicatief voor de verschuiving van de sector naar een barrièrevrije, softwaregerichte toekomst. Vorig jaar pushten Microsoft en Nintendo platformonafhankelijke spelen met de zin “overal samen spelen.” En zelfs Sony, bekend om hun strikte concurrentiebeleid, stortte zich in en stond cross-play toe voor zowel Fortnite als Rocket League. Ze zijn voorlopig uit de startblokken, maar misschien staat Sony uiteindelijk Xbox Live toe op hun platform. Wie weet?

Voor nu, dat zijn alle details die we hebben op de nieuwe agenda voor Xbox Live, maar Microsoft is van plan meer te onthullen tijdens de GDC van dit jaar. Blijf op de hoogte: we zullen de site updaten met nieuws wanneer het gebeurt.

Voor meer informatie over Xbox Live, cross-play en al het andere videogames, blijf op de hoogte van Game Republic

Gebaseerd op een artikel van: cultureofgaming.com