De Top 5 Helden in Games

De Top 5 Helden in Games

0

Hoe definieer je een held? Sommigen zouden zeggen dat een held alle verwachtingen tegenover hen moet trotseren. Anderen zouden geloven dat een held meer vriendelijkheid en mededogen moet tonen dan alle anderen. In werkelijkheid zijn er echter geen vaste eigenschappen waar alle helden onder vallen. In feite zijn het de verschillen die elke individuele held heldhaftig maken.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat sommige helden boven de rest uitstijgen. Daarom hebben we besloten om vijf van de beste helden in gaming te bespreken, ongeacht het genre. Zoals altijd, houd er rekening mee dat deze lijst onze mening is en dat sommige van onze keuzes mogelijk niet overeenkomen met die van u. Met dat uit de weg, laten we de top vijf helden aftellen in gaming.

5. Sora (Kingdom Hearts Serie)

Sora is je klassieke voorbeeld van de onbaatzuchtige held. Je weet wel, het soort held dat je door het belsignaal heen kunt brengen en hij / zij zou nog steeds vechten omdat het gewoon het juiste ding is om te doen. Sora heeft veel meegemaakt in de Kingdom Hearts-serie. Hij heeft gezien hoe zijn beste vrienden door de handen van de duisternis leden, zijn kracht meerdere keren verloor en niet slaagde in de test om een ​​echte Keyblade-meester te worden. Toch lacht Sora ondanks alles nog steeds door en blijft vechten tegen de duisternis. Ik weet dat ik het tegen die tijd presonaal zou hebben opgegeven, maar niet Sora. Hij zet de rest voor zichzelf, alleen omdat hij erom geeft en schreeuwt dat niet echt ‘held’?

4. Lara Croft (Tomb Raider Serie)

Lara Croft heeft een interessante transformatie doorgemaakt. Oorspronkelijk werd het gezien als een geseksualiseerd object in de gamegemeenschap en begon het gezicht van de Tomb Raider-serie een nieuwe rol te spelen. Terwijl het personage vele herhalingen over meerdere mediums onderging, begon Lara vaker vrouwelijke heldendom te vertegenwoordigen dan seksualiteit. Veel gamers, zowel vrouwen als mannen, bewonderen Lara’s intelligentie en moed waarmee ze zelfs de meest dodelijke tempels kan betreden. Hoewel het een ruwe start was, verdiende deze grafroverster haar status als zowel een rolmodel als een held voor vrouwen overal.

3. Samus Aran (Metroid Serie)

Hoewel Samus Aran ook een sterke vrouwelijke held vertegenwoordigt, begon hij aan een ander eind van het spectrum dan Lara Croft. Toen de originele Metroid werd vrijgegeven, verwachtten weinigen dat de mens onder de helm een ​​vrouw zou zijn. Gelukkig leek dat niet de persona te zijn die Samus verspreidde. Ze belichaamt het idee dat iedereen bekwaam kan zijn. Samus negeert veel voorkomende vrouwelijke videogamekarakters en blijft jagen op buitenaardse wezens als de beste premiejager die er is, ongeacht wat haar in de weg staat of wat ze heeft meegemaakt. Het zoeken naar perfectie in wat je doet, kan zeker leiden tot een goede held.

2. Link (The Legend of Zelda Serie)

Link bewijst dat helden kunnen komen van de nederigste van het begin. Vaak startend als een normale dorpeling, stijgt Link naar de oproep tot actie en wordt de krijger die Hyrule nodig heeft. Hoewel hij meestal stil is, spreken zijn acties iedereen aan. Hij vecht altijd voor zijn koninkrijk, ondanks de dreiging. Met dat soort karakter is het geen wonder dat Link de Tri-Force of Courage bezit. Zelfs in tijden waarin Hyrule verloren lijkt te zijn van Gannon, krijgt Link een back-up en geeft het niet op. Als The Legend of Zelda-games de reis van de klassieke held vertegenwoordigen, vertegenwoordigt Link de klassieke held.

1. Nathan Drake (Uncharted Serie)

Nathan Drake is de Han Solo van de game-industrie. Hij vertegenwoordigt de schurkachtige schurk die we niet kunnen helpen maar leuk vinden. Hij kan doen alsof hij geen zorgen in de wereld geeft, maar in werkelijkheid slaagt hij er altijd in de dag te redden. Met de humor van Spider-Man en de vaardigheden van Indiana Jones, heeft Nathan Drake alle kwaliteiten om een ​​grote held te worden. Wat hem een ​​geweldige held maakt, komt echter van zijn menselijkheid. Hij lijkt niet de verpersoonlijking van perfectie zoals andere protagonisten. Hij heeft fouten, net als wij. Maar ondanks die gebreken stijgt hij nog steeds naar de status van een held voor degenen om hem heen.

Gebaseerd op een artikel van: cultureofgaming.com